lørdag, november 04, 2006

The Devil Wears prada

Dette er virkelig en film alle moteinteriserte jenter BØR se!

Filmen tar utgangspunkt i storbyen New York. Journalistspiren Andy (Anne Hathway) har kommet til NY for å satse på det seriøse journalist-yrket. Men det utspiller seg litt annerledes enn hva hun har tenkt. Hun blir anbefalt til det prestisjetunge motebladet Runway. Andy kan ingenting om mote. Hun låner bestemorens skjørt og tror at Dolce&Gabbana er en person. Runway ledes av den iskalde dronningen Miranda (Meryl Streep). Miranda ansetter Andy, til alles overraskelse.
Og jobben er virkelig ikke en dans på roser. I tillegg til å måtte hente Mirandas Starbucks kaffe, må hun også gjøre det umulige. Som å skaffe det Upubliserte Harry Potter manuskriptet.

Men i tillegg til denne jobben har hun også en kjæreste. En kjæreste som visste like mye som mote som hun gjorde, noen måneder før. Men Andy blir bare mer og mer lik alle de andre mote-jentene som jobber i Runway. Noe kjæresten ikke liker så veldig mye. Og det blir heller ikke bedre når Andy blir invitert av Miranda til å være med på moteuken i Paris. Og som forutsett på Andy velge mellom sitt gamle vanlige liv, eller om hun vil leve et nytt liv i Runway- familien.

Som sagt, dette er en film alle jenter bør se. Den er både artig og spennende. Og Streep spiller fabelaktig i rollen som Runways isdronning. Anne Hathway er perfekt til rollen som usikre men målbevisste Andy.
Filmen er ikke akkurat nyskapne, den originale "småbyjenta" som kommer til storbyen for å gjøre seg feit. Men den er artig, og man får se inn i moteverdenen med nye øyne.

Terningkast 5.

Ingen kommentarer: